https://astra4u.com/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

ΑστρολογίαΑφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα: Ιχθύες

20 Φεβρουαρίου 2019by Τένια Ρήγα
https://astra4u.com/wp-content/uploads/2019/01/ιχθυες-ριτα.png

ΙΧΘΥΕΣ

 

Γενέθλια: 20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Στοιχείο: Νερό

Κυβερνήτης: Ποσειδώνας

Συμβολίζει: Ευαισθησία, συμπόνια, καλλιτεχνία

Τυχερός Λίθος: Αμέθιστος, μαύρη οπαλίνα, μαργαριτάρι.

Αγαπημένο Χρώμα: Κίτρινο.

Θετικά Χαρακτηριστικά:  Ταπεινός, συμπονετικός, γεμάτος συμπάθεια. Συναισθηματικός, απόκοσμος, ευαίσθητος, ευπροσάρμοστος, καλόκαρδος, οραματιστής.

Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Αφηρημένος, αδιάφορος, καχύποπτος. Ανίκανος να αντιμετωπίσει τις πρακτικές πλευρές της ζωής του.

Ερωτικά ταιριάσματα για το 2019: Σταθερή Σχέση: Σκορπιός. Μεγάλος Έρωτας: Καρκίνος. Ούτε κρύο ούτε ζέστη: Ζυγός. Άστο καλύτερα: Κριός. Ερωτικό Πάθος: Αιγόκερως. Ελεύθερη σχέση: Δίδυμος. Προσοχή θα πληγωθείς: Τοξότης. Φιλικό ταίριασμα μόνοΛέων. Ιδανικό Σεξ: Υδροχόος. Ρομαντική Σχέση: Παρθένος. Προοπτική γάμου: Ταύρος. Επανασύνδεση: Ιχθύς.

Τα ιδανικά επαγγέλματα του Ιχθύος:

Ηθοποιός, χορευτής, συγγραφέας ή ποιητής, ιχθυοπώλης, έμπορος υποδημάτων, αξιωματικός του ναυτικού, νοσοκόμος (και ιατρικά επαγγέλματα γενικά) υπνωτιστής, ταχυδακτυλουργός, φωτογράφος, ιερέας. Οι καλές τέχνες είναι ο πυρήνας της προσωπικότητάς του.

 Ο χαρακτήρας του Ιχθύος:

Από όλα τα ζώδια, οι Ιχθύες είναι το πιο δεκτικό σε εξωτερικές επιδράσεις.  Το άτομο Ιχθύς είναι πραγματικά πολύ ευαίσθητο, φοβερά απόκοσμο και ανίκανο για πρακτικές δραστηριότητες και προσπαθεί πάντα να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Άλλες περιοχές του ωροσκοπίου θα δείξουν ως ποιο βαθμό είναι ικανό να αντισταθεί σε αυτές τις «εξ ορισμού» αρνητικές τάσεις.

Από τη θετική πλευρά, ο Ιχθύς εκδηλώνει μεγάλη συμπόνια και ικανότητα στο να ανακουφίζει εκείνους που υποφέρουν, είτε με πρακτικό τρόπο, υπηρετώντας τους λόγου χάρη ως νοσοκόμος, είτε με το να προσεύχεται ή να σκέφτεται γι’ αυτούς. Δεν αντέχει όμως πού την πραγματικότητα. Αν είναι δυνατό μυαλό, δραπετεύει από αυτήν θετικά, με την επίδοσή του στην τέχνη, καλλιεργώντας σε επαγγελματικό ίσως επίπεδο, μια φυσική του κλίση στην ποίηση, το θέατρο, το χορό. Αν είναι αδύνατο μυαλό, μπορεί να δραπετεύσει με τα ναρκωτικά, που θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερη τη φυσική του αδυναμία χαρακτήρα και αναποφασιστικότητα. Του είναι τότε πολύ πιο δύσκολο να αντισταθεί στην επιρροή των ναρκωτικών και γι’ αυτό πρέπει να μην κάνει ποτέ αρχή σ’ αυτά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε «υδάτινες» μεταφορικές έννοιες και εικόνες μιλώντας για τους Ιχθύες, επειδή τα χαρακτηριστικά τους έχουν συχνά σχέση με τη θάλασσα, με τους άγνωστους βυθούς, με τις τρικυμίες και με τα ισχυρά και ευμετάβλητα θαλάσσια ρεύματα. Ο χείμαρρος αισθημάτων των Ιχθύων είναι τόσο βαθύς και βίαιος, ώστε και οι ίδιοι βασανίζονται απ’ αυτόν ή παθαίνουν σύγχυση. Όσο περισσότερο μπορέσει ο Ιχθύς να ου δώσει δημιουργική κατεύθυνση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να συμφιλιωθεί ψυχολογικά μαζί τους. Μερικοί από τους πιο εμπνευσμένους καλλιτέχνες του κόσμου είχαν αυτό το ζώδιο σε χτυπητή θέση στο ωροσκόπιό τους και κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τα αισθήματά τους με την τέχνη τους. Η σύγχυση και η έλλειψη σκοπού μπορεί να κάνουν ένα τέτοιο άτομο να κλειστεί στον εαυτό του και τότε χάνονται όλα.

Δεν είναι εύκολα για τον Ιχθύ ο κονφορισμός, η συμφιλίωση με τις συμβατικότητες, του είναι αδύνατον να δεχτεί την πειθαρχία και το ομοιόμορφο καθημερινό πρόγραμμα, να υποτάξει τη ζωή του σ’ έναν ορισμένο τρόπο, μια ορισμένη τάξη. Η φυσική του καλοσύνη, η συμπάθειά που εμπνέει, η προσωπική του γοητεία και η βαθιά ηπιότητα του χαρακτήρα του, συγκινούν τους φίλους του και χάρη στους ευχάριστους τρόπους του, συγχωρούν την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι και στη ζωή του.

Πνεύμα

Όταν ο Ιχθύς διατυπώνει τις ιδέες του ή τις αποφάσεις του σε μια άρτια μορφή, με λογική και συνέπεια, ίσως και ο ίδιος δεν ξέρει πώς μπόρεσε να τις βάλει σε τέτοια τάξη. Δεν του λείπουν βέβαια οι ιδέες, αλλά το να τις διατυπώσει τόσο καθαρά είναι γι’ αυτόν μεγάλο πρόβλημα. Πολλές από τις ιδέες τους είναι στην πραγματικότητα ανεδαφικές και θα πρέπει κάποιος να του το πει αυτό με τρόπο. «Α!», θα πει τότε αυτός ατάραχος, «δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Ναι, έχεις δίκιο!».

Ο Ιχθύς έχει ανάγκη να θαυμάζει έναν ήρωα. Αν είναι καλλιτέχνης θα διαλέξει σαν αντικείμενο του θαυμασμού του έναν άλλο καλλιτέχνη, που είναι πραγματικά μεγάλος. Είναι δεκτικός στη θρησκεία περισσότερο από όσους έχουν άλλα ζώδια επικρατέστερα στο ωροσκόπιό τους. Ωστόσο, θρησκεία του μπορεί να είναι η ίδια η εργασία του. Έχει απόλυτη ανάγκη να ταυτίζεται με κάποιον. Έχει ανάγκη από μια πηγή εμπνεύσεως που είναι ο θεός του. Ίσως να είναι το αγαπημένο του πρόσωπο.

Συναισθηματικές σχέσεις

Ο Ιχθύς πρέπει να είναι προσεκτικός στις αισθηματικές του σχέσεις. Μπορεί εύκολα να ενθουσιαστεί και να ανακαλύψει, όταν θα είναι πολύ αργά, ότι οι θαυμαστές αρετές που έβλεπε στο αγαπημένο πρόσωπο δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Του είναι φοβερά δύσκολο να αντιμετωπίσει τις πρακτικές πλευρές του γάμου. Ως εραστής είναι υπέροχος, με κάποια κλίση μάλιστα στον ρομαντισμό. Αν το ζώδιο των Ιχθύων είναι ο Ωροσκόπος του, θα τον διακρίνει μια εκπληκτική έντονη κριτική στάση απέναντι στο/η σύζυγό ή τον/την ερωμένο/η,  πράγμα που μπορεί να κάνει πιο θετική τη «νεφελώδη» ανεδαφική συμπεριφορά του.

Σταδιοδρομία

Ο Ιχθύς, κατά κανόνα δεν αποβλέπει ποτέ σε μια σταδιοδρομία όπου υπάρχει πολύ πειθαρχημένη συμπεριφορά ή πολύς θόρυβος. Θα δεχόταν όμως την πειθαρχία ενός επαγγέλματος όπως του (ή της) νοσοκόμου πχ. Επειδή η θετική έκφραση του βαθύτερου ψυχισμού του θα αποτελούσε μεγάλη ανταμοιβή γι’ αυτόν. Αν πάλι γίνει επαγγελματίας χορευτής, θα μπορέσει να γίνει μέλος ενός μπαλέτου και θα εργαστεί πολύ καλά στα πλαίσια της απαιτούμενης πειθαρχίας, επειδή έχει την ικανότητα να ταυτίζεται με την εργασία του και να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός συνόλου. Γενικά οι καλές τέχνες είναι ο πυρήνας της προσωπικότητάς του. Δεν αισθάνεται έλξη για τις επιστήμες. Του είναι ίσως δύσκολο να κατευθύνει ορθολογικά τα καλλιτεχνικά του ένστικτα, που μπορεί να μην εκδηλωθούν καθόλου στην εργασία του, αλλά μόνο στις ασχολίες του ελεύθερου χρόνου του. Αν όμως κατορθώσει να συμβιβαστεί με τις ιδέες του και αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ενσυνείδητα τις καλλιτεχνικές του τάσεις, θα γίνει ένας αξιόλογος καλλιτέχνης.

Γονείς και παιδιά

  Για τους Ιχθύες γονείς είναι δύσκολο να επιμείνουν σε οποιαδήποτε συμμόρφωση των παιδιών τους, ακόμα και με τα λόγια. Γι’ αυτό και τα παιδιά αυτά είναι πολύ πιθανόν να γίνουν κακομαθημένα. Το πρόβλημα αυτό δεν  έχουν την ικανότητα να το αντιμετωπίσουν οι Ιχθύες γονείς. Η θέση όμως της Σελήνης στο ωροσκόπιο μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση στο ζώδιο των Ιχθύων. Αν το ζώδιο των Ιχθύων είναι ο Ωροσκόπος, ένα κάπως αυστηρότερο στοιχείο κριτικής μπορεί να αντισταθμίσει την υπερβολική ανοχή.

Οι Ιχθύες γονείς παρέχουν στα παιδιά τους ένα εξαίρετο καλλιτεχνικό έδαφος. Πρέπει όμως ν’ αναγνωρίσουν την αποτυχία τους στα πρακτικά ζητήματα (τάξη, ακρίβεια κ.α.) και να φροντίσουν να μην τους αντιγράψουν τα παιδιά τους.

Ο νεαρός Ιχθύς δεν μπορεί να νιώσει άνετα σ’ ένα σχολείο πολύ αυστηρό ή με πολύ ακαδημαϊκό πνεύμα. Αποστρέφεται τα συγκεκριμένα δεδομένα και γεγονότα, εκτός μόνο όταν σχετίζονται με μαθήματα όπως η ιστορία, που κεντρίζει τη φαντασία του. Μπορεί να είναι γερός στις ξένες γλώσσες και αποκτά εύκολα την ανάλογη προφορά. Πρέπει να ενθαρρύνεται να ζωγραφίζει και συνιστάται η παρακολούθηση μαθημάτων μπαλέτου ή χειμερινών σπορ.

Ελευθ. Βενιζέλου ϗ Ικαρίας 22, Γλυφάδα • Τηλ 210 96 21 581 • info@astra4u.com