https://astra4u.com/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

ΑστρολογίαΑφιέρωμα στον Αιγόκερω

21 Δεκεμβρίου 2018by Τένια Ρήγα
https://astra4u.com/wp-content/uploads/2018/12/αιγοκερως-ριτα1.png

Γενέθλια: 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Στοιχείο: Γη

Κυβερνήτης: ο Κρόνος

Συμβολίζει: Την σύνεση, τη φιλοδοξία και την οργάνωση.

Τυχερός Λίθος: Αχάτης, Κεχριμπάρι, Μαλαχίτης, Οψιδιανός.

Αγαπημένο Χρώμα: καφέ, το γκρι και το μαύρο.

Θετικά Χαρακτηριστικά:  Αξιόπιστος, αποφασιστικός, φιλόδοξος.

Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Άκαμπτος στις αντιλήψεις του, απαιτητικός, απαισιόδοξος, κομφορμιστής, φιλάργυρος.

Ιδανικά ερωτικά ταιριάσματα: Με Ταύρους, Ιχθύες, Σκορπιούς και Παρθένους.

Δύσκολα ερωτικά ταιριάσματα:  Με Λέοντες, Κριούς και Τοξότες.

Καρμικές σχέσεις: Με Διδύμους.

 

Τα ιδανικά επαγγέλματα του Αιγόκερω

Δημόσιος υπάλληλος, μαθηματικός, πολιτικός, ορθοπεδικός, ερευνητής επιστήμονας, δάσκαλος, μηχανικός, σχεδιαστής, αγρότης, μεταλλειολόγος, μουσικός, οικοδόμος, αρχιτέκτονας, τοπογράφος, οδοντίατρος. Κάθε είδους διοικητική ή άλλη υπεύθυνη θέση.

Ο χαρακτήρας του Αιγόκερω

Ένας αστρολόγος συνόψισε τους δύο τύπους  Αιγόκερω περιγράφοντας τους δύο τύπους τράγου. Ο ένας είναι ελεύθερος βουνίσιος τράγος, που προχωρεί σταθερά από βράχο σε βράχο, κορφολογώντας όλο και καινούργια χλόη, όλο και πιο ψηλά στα βουνά. Ο άλλος είναι κατοικίδιος, περιορισμένος σ΄ ένα μικρό κομμάτι γης με χορτάρι, μέσα στον κύκλο όπου του επιτρέπουν να κινείται ο πάσσαλος και η αλυσίδα του.

Γενικά, οι Αιγόκεροι, είναι φιλόδοξοι, αποβλέποντας διαρκώς σε μια προαγωγή ή μια αύξηση του μισθού τους. Δεν είναι αναγκασμένοι να προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο των άλλων δίπλα τους επειδή ή βρίσκονται ήδη σ΄ αυτό το επίπεδο ή προηγούνται. Είναι εξαίρετοι επιχειρηματίες και ο θετικός Αιγόκερως έχει σίγουρη την επιτυχία σ΄ αυτόν τον τομέα αν αποφασίσει να επιδοθεί. Η γυναίκα Αιγόκερως, ως σύζυγος, προσφέρει τη συμβολή της προωθώντας τον σύζυγό της (και τον εαυτό της) στην κοινωνική κλίμακα. Αυτά για τον ορεινό τράγο.

Ο κατοικίδιος, δεμένος στην πεδιάδα, είναι αληθινά αξιολύπητος. Έχει κι αυτός φιλοδοξίες. Όσο όμως κι αν προσπαθήσει -και προσπαθεί πραγματικά- το βάρος του ανταγωνισμού είναι πάνω από τις δυνατότητές του. Αν είναι συνετός, θα βρει το δικό του ήσυχο και ασφαλισμένο τρόπο ζωής σε μια απλή δουλειά που μπορεί  να την κάνει ήσυχα, όπως και όποτε νομίζει.

Ένα από τα πιο ευχάριστα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων είναι η αίσθηση του χιούμορ που τους διακρίνει. Οι Αιγόκεροι είναι βασικά λιγόλογοι. Με μια-δυο απλές και κάπως ξερές κουβέντες σκορπούν το μειδίαμα. Συχνά, το χαμόγελό τους είναι… ανάποδο: οι άκρες των χειλιών τους γυρίζουν όχι προς τα πάνω, αλλά προς τα κάτω και μερικές φορές το χαμόγελο αυτό συνοδεύεται από ένα βαθύ επιφώνημα αποδοκιμασίας. Είναι άνθρωποι αξιόπιστοι, υπομονετικοί, επιφυλακτικοί -φυλάγονται από κάποιο ελάττωμα- και αντέχουν πολύ την ταλαιπωρία αν χρειαστεί. Είναι συνήθως κομφορμιστές, συμβιβασμένοι με τα πράγματα και τους είναι πολύ δύσκολο να συμμεριστούν την ερωτική ελευθερία και τολμηρότητα των σύγχρονων νέων. Γενικά ο Αιγόκερως είναι σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

Πνεύμα

Το πνεύμα του Αιγόκερω είναι εξαιρετικά ορθολογιστικό και σοβαρό. Ο τρόπος σκέψης είναι εποικοδομητικός και δείχνει μεγάλη ικανότητα στο να προγραμματίζει λεπτομερειακά. Είναι ικανός να παραμερίσει το κάθε τι που δεν ανταποκρίνεται σ΄ αυτό που ο ίδιος δεν θεωρεί σωστό. Και μια και κάνει κάποια κίνηση μπροστά, δεν γυρίζει πίσω. Ο χαρακτηρισμός «ψυχρός υπολογιστής» είναι ίσως ο πιο κατάλληλος για να εκφράσει τη νοοτροπία του Αιγόκερω. Δεν έχει την ικανότητα ν΄ αντιλαμβάνεται γρήγορα την κατάσταση ή να την εξετάσει. Ουσιαστικά βαδίζει τυφλά, ψηλαφητά. Όταν όμως καταλάβει ή μάθει καλά κάτι, δεν το ξεχνάει. Είναι αγχώδης τύπος και από όλα τα ζώδια έχει τη μεγαλύτερη ροπή προς την κατάθλιψη. Αν ο Ερμής είναι στον Σκορπιό, το πνεύμα του Αιγόκερω είναι βαθύ και οξύ. Αν όμως ο πλανήτης Ερμής είναι στο ζώδιο του Υδροχόου ο Αιγόκερως έχει πιο θετικό πνεύμα.

Συναισθηματικές σχέσεις

Για έναν Αιγόκερω οι ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολες και ιδιαίτερα οι στενές ερωτικές σχέσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει αδυναμία επικοινωνίας, που οφείλεται σε δειλία ή συστολή ή στο ότι θεωρεί τις οικονομικές τους υποθέσεις σπουδαιότερες. Οπωσδήποτε το αποτέλεσμα είναι ότι υποφέρει συχνά από μοναξιά. Όταν έχει τον Αιγόκερω Ωροσκόπο, αυτές οι τάσεις είναι πολύ μειωμένες και τότε ο Αιγόκερως γίνεται ένας τρυφερός και στοργικός σύζυγος. Πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η θέση της Αφροδίτης στο ζώδιο του Αιγόκερω, για να φυλαχτεί το άτομο από τυχόν κακές επιδράσεις της.

Σταδιοδρομία

Ο Αιγόκερως έχει ανάγκη από ασφάλεια κι ένα τακτικό μισθό κι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη όταν διαλέγει σταδιοδρομία. Κάθε απόπειρα να «πλουτίσει γρήγορα» δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας και πρέπει ν΄ αποθαρρύνεται. Ο Αιγόκερως πρέπει να επιδιώκει τη σταθερή, αδιάκοπη πρόοδο. Στο τέλος, έστω και με κόπο, θα φτάσει στην κορυφή του επαγγέλματός του. Του αρέσει η φήμη και η δημοσιότητα. Η σταδιοδρομία του μπορεί γι΄ αυτόν να είναι τόσο σπουδαία, ώστε να αποκλείει οτιδήποτε άλλο από την ζωή του. Σε κάποιο στάδιο της ζωής του μπορεί να τον ελκύσει ο ανελέητος ανταγωνισμός τα πολιτικής. Το ζώδιο αυτό χαρίζει επίσης κλίση στη μουσική, προπαντός αν ο Ταύρος και ο Ζυγός κατέχουν σημαντική θέση στον ωροσκόπιο ή αν η Αφροδίτη κάνει αισθητή την παρουσία της. Αν ο Αιγόκερως δεν έχει φιλοδοξίες -αν είναι «κατοικίδιο τράγος»- πρέπει να διαλέξει μια σταδιοδρομία που παρέχει ασφάλεια και δεν είναι πολύ  απαιτητική. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα δημιούργημα της συνήθειας και ικανοποιείται με μικροπράγματα και με το αίσθημα της μονιμότητας και της διάρκειας.

Γονείς και παιδιά

Το ζωηρό ενδιαφέρον του Αιγόκερω για την πρόοδο του παιδιού του μπορεί να φτάσει σε υπερβολές. Ο πατέρας ή η μητέρα μπορεί να φέρονται δεσποτικά στο παιδί και να κυριαρχούν πάνω του. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φυσική του αίσθηση του χιούμορ, την έμφυτη ευφυία τους, να το επαινούν τη στιγμή που πρέπει να το ενθαρρύνουν να καλλιεργήσει καλύτερες φιλοδοξίες. Πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στη ζωή των παιδιών τους. Μπορεί ο πατέρας να δείχνει την τάση να κάνει τον «βαρύ». Άλλοτε, πάλι είναι απορροφημένος από τις δουλειές τους και δεν δίνει σημασία για το παιδί του πέφτοντας το βάρος στη μητέρα. Η μητέρα Αιγόκερως πρέπει να φροντίσει να μην επιστρέψει στην εργασία της όσο το παιδί είναι ακόμη πολύ μικρό, έστω κι αν το νοικοκυριό την κουράζει. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να λείψει η στοργή από το παιδί. Ο νεαρός Αιγόκερως πρέπει να ενθαρρύνεται να ενδιαφερθεί για τη  μουσική, τη φυσική ιστορία, την αρχαιολογία, την ορειβασία. Μπορεί να γίνει καλός αθλητής ίσως όμως να μην μπορέσει να γίνει μέλος ενός ομίλου. Του αρέσει να διαβάζει πολύ και να καταβροχθίζει αμέτρητα βιβλία. Χρειάζεται γι΄ αυτό σωματική άσκηση και πρέπει να ενθαρρύνεται σε ατομικές του πρωτοβουλίες με διάφορα σπορ.  Το νωθρό παιδί Αιγόκερως πρέπει να προτρέπετε στη δράση με την παρατήρηση, όπως π.χ. ότι μπορεί να καταφέρει πολλά αν προσπαθήσει. Και όταν προσπαθήσει και ο επόμενος «έλεγχός» αναφέρει «σταθερή πρόοδο» μπορεί τότε να βγάλει ξαφνικά τον πάσσαλο και να γίνει «βουνίσιος τράγος».

Ελευθ. Βενιζέλου ϗ Ικαρίας 22, Γλυφάδα • Τηλ 210 96 21 581 • info@astra4u.com